Recept – Čokoládový tofu dezert / náplň do cukroví
Na šest porcí budete potřebovat:
-
2x 200g Tofu VETO bílé
-
2x 100g čokolády na vaření
-
1 lžíci vanilkového aroma
-
1/4 šálku (60ml) vody
-
2 lžíce fruktózy (nebo jiného cukru)
Postup:
1) Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, tak aby se nepřipálila.
2) Tofu nakrájíme na menší kostky, zalijeme čokoládou a sojovým mlékem a mixujeme tyčovým nebo jiným mixérem, dokud není směs jemná bez hrudek. Pokud je směs příliš tuhá na rozmixování, přilijeme trochu vody. Ke konci vmixujeme i vanilkové aroma. Dosladíme dvěma lžícemi cukru, nebo podle vlastní chuti.
3) Pudink nalijeme do pohárů, ve kterých jej budeme podávat a necháme vychladit minimálně 60 minut v lednici.
4) Dozdobíme podle vlastní kreativity ovocem aj.
Tip: Výsledný dezert lze použít také jako náplň do vánočního cukroví, nebo dortů.