Recept – Čokoládový tofu dezert / náplň do cukroví

 

Na šest porcí budete potřebovat:

                                                                                                             Tofu Puding -Dezert

  • 2x 200g Tofu VETO bílé

  • 2x 100g čokolády na vaření

  • 1 lžíci vanilkového aroma

  • 1/4 šálku (60ml) vody

  • 2 lžíce fruktózy (nebo jiného cukru)

Postup:

 1) Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, tak aby se nepřipálila.

 2) Tofu nakrájíme na menší kostky, zalijeme čokoládou a sojovým mlékem a mixujeme tyčovým nebo jiným mixérem, dokud není směs jemná bez hrudek. Pokud je směs příliš tuhá na rozmixování, přilijeme trochu vody. Ke konci vmixujeme i vanilkové aroma. Dosladíme dvěma lžícemi cukru, nebo podle vlastní chuti.

 3) Pudink nalijeme do pohárů, ve kterých jej budeme podávat a necháme vychladit minimálně 60 minut v lednici.

 4) Dozdobíme podle vlastní kreativity ovocem aj.

Tip: Výsledný dezert lze použít také jako náplň do vánočního cukroví, nebo dortů.

© VETO ECO s.r.o., používáme WordPress