vegetariánské a veganské recepty s tofu

Pad thai – minutka z Bangkoku

500g rýžových nudlí
4 pl rostlinného oleje
1 šalotka nakrájená nadrobno
3 stroužky utřeného česneku
200g tofu VETO
2 pl rybí omáčky
2 pl sójové omáčky
1 lž chilli koření
4 pl hnědého cukru
1 pl strouhaného kokosu
2 pl citronové šťávy
1 hrnek mungo klíčků
2 pl nasekané pažitky
1 /2 hrnku orestovaných arašídů

Rýžové nudle krátce povaříme, scedíme a dáme stranou.
Ve velké pánvi si rozehřejeme olej, přidáme česnek, šalotku
a tofu pokrájené na kostky a zprudka osmahneme. Pak
přidáme nudle, rybí omáčku, sójovou omáčku, kokos, cukr,
chilli, citronovou šťávu a fazolové klíčky. Smažíme další 3-4
minuty. Osolíme, přidáme drobně nasekané arašídy, pažitku.
Promícháme a ihned podáváme.

© VETO ECO s.r.o., používáme WordPress