vegetariánské a veganské recepty s tofu

Tofu na způsob tresčích jater

olej
2ks cibule
2 balení tofu VETO
3 pl sójové omáčky (Shoyu)
2 lž hořčice
2 kostky čerstvého droždí (2x50g)
5-6 stroužků česneku
1 lž vegety
sůl
majoránka
1 pl maizena (kukuřičný škrob)

Tofu nastrouháme na hrubém struhadle, pokapeme
sójovou omáčkou a necháme odstát. Na oleji podusíme
cibuli, přidáme hořčici a rozmačkané droždí. Smažíme až
do zhoustnutí. Přidáme upravené tofu a promícháme.
Postupně přidáváme prolisovaný česnek a koření. Zasypeme
maizenou, zamícháme a zalijeme šálkem vody. Za občasného
míchání vaříme na mírném ohni asi 2 minuty a nakonec
ochutíme majoránkou.
Jídlo podáváme teplé na salátovém listě s rýží nebo po
schladnutí jako pomazánku na pečivo.
Může se také použít jako náplň do zeleniny (rajčata, paprika).

© VETO ECO s.r.o., používáme WordPress