vegetariánské a veganské recepty s tofu

Tomatové lodičky s tofu

6ks větších rajských jablíček
100g tofu salámu (s kuřecí chutí)
200g tofu
2 housky namočené v mléku
20g másla
100g kysané smetany
1 žloutek
1 stroužek česneku
sójová omáčka, koření, sůl

Rajčata rozkrojíme na polovinu a vnitřek vydlabeme.
Dno potřeme stroužkem česneku a posolíme.
Rozmočené žemle smícháme s rozmačkaným tofu
a nadrobno nakrájeným tofu salámem. Dochutíme
sójovou omáčkou, solí a kořením podle vlastní chuti
a touto směsí naplníme rajčata. Položíme je do
vymaštěné nádoby z varného skla, zalijeme omáčkou
připravenou ze smetany a žloutku a pečeme.
Podáváme jako předkrm s celozrnným pečivem.

© VETO ECO s.r.o., používáme WordPress