Jsou tofu výrobky vhodné pro děti?
Sója je velmi hodnotná potravina a není snad snadnější a příjemnější způsob, jak konzumovat plnohodnotnou sóju než právě konzumací tofu. Jakmile dítě přechází na pevnou stravu, tak je vhodné zařadit do jeho jídelníčku tofu (u malých dětí neochucené, přírodní tofu). Tofu je velmi výživná a stravitelná potravina a ani její nadměrná konzumace nepřináší žádné zdravotní riziko. Spíše naopak.
Dokonce i lidé, kteří mají alergii na sójovou bílkovinu, nezřídka mohou konzumovat právě tofu (a tofu výrobky), protože sražená sójová bílkovina často nedráždí imunitní systém člověka, který je na samotnou sóju alergický.
U dětí, zvláště u starších bývá spíše problém s chuťovými návyky a tak je vhodné začít jim tofu přidávat v malých množstvích v kombinaci s jinými surovinami, na které jsou zvyklé a poustupně je na tofu naučit. Naopak děti, které jsou od malička na tofu zvyklé, tak i ve vyšším věku rády konzumují tofu jen tak, v jeho nejlepší, přírodní formě.