Recept – Klasická štědrovečerní večeře vegansky

stedrovecerni_veganska_WWWSmažený řízek a bramborový salát, to je asi nejoblíbenější varianta tradičního vánočního kapra. Letos může být tahle klasika veganská a tak výborná, že možná zláká i běžné stolovníky.rizek_vegansky_www

1. Obalovaný kukuřízek (1porce)

  • 1 balení „VegiSteak kukuřízek“ (k dostání v Tescu, Globusu, ve zdravých výživách)
  • celozrnná pšeničná mouka hladká
  • hrubá kukuřičná strouhanka
  • sůl (popř. paprikové koření)

Mouku smíchejte s vodou do velmi řídkého, lepivého těstíčka, ve kterém namočíte kukuřízky. Do kukuřičné strouhanky přidejte sůl (popř. koření s paprikou, máte-li rádi pikantnější obal) a namočené kukuřízky důkladně obalte ve strouhance. Poté je na oleji dozlatova osmažte. Kukuřízky vždy podávejte teplé!

 

2. Veganský bramborový salát

Do vašeho oblíbeného receptu na bramborový salát použijte místo majonézy (která obsahuje vejce) tuto jemnou tofunézu:bramborovy_salat_vegansky_www

  • 1 balení Silken hedvábného tofu VETO
  • 125 ml  rostlinný olej bez výrazné chuti (libovolně rýžový, řepkový, slunečnicový, …)
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • špetička soli (popř. trochu třtinového cukru a octa)

Ze Silken tofu slejte tekutinu a dejte jej spolu se všemi ostatními surovinami do mixéru. Mixujte do vzniku hladké majonézy. Během mixování ji můžete ještě přichutit.

Tofunézu z hedvábného tofu vyrobíte mnohem rychleji než z normálního tofu, je výrazně jemnější a „neškrabe v krku“.

 

© VETO ECO s.r.o., používáme WordPress