Sekaná z tofu sekaniny
Výrobek tofu sekanina by se mohl rovnou servírovat jako sekaná, jen ho opatrně rozkrájet, aby se nerozpadl. Pokud ho ovšem použijeme do následující receptu, získáme excelentní nadýchanou šťavnatou vegetariánskou sekanou.
100g starého (i čerstvého) pečiva
1 větší cibule
3 stroužky česneku
5-6 lžic ovesných vloček
3 vejce
1/2 lžičky vegety (Würzl)
medvědí česnek nebo petrželka
spetka majoránky
sůl, pepř
Ve velké míse namočíme pečivo v přebytku vody. Po několika minutách vodu slejeme, pečivo trochu vymáčkneme a přidáme k němu Tofu sekaninu, nakrájenou cibuli, utřený česnek, nasekané bylinky a všechny ostatní přísady. Dosolíme, popř. opepříme a směs dáme do olejem vymazané formy na pečení. Na povrchu směs uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 20-30 min.
Tip: chceme-li dát sekané „masovější“ vzhled, pečivo můžeme namočit ve šťávě z červené řepy a malou trochu řepy nejemno nasekat i do směsi. Sekaná získá lákavější barvu. Pozor ale na změnu chuti.